Vägra ge upp Sverige!

Foto: Margaretha Simm

Sveriges riksdag måste säga nej till att avsäga sig makten över sitt eget territorium.

I juni ska riksdagen rösta om det så kallade DCA-avtalet som innebär att USA får möjlighet att utnyttja svensk mark på ett helt otillbörligt sätt. Bland annat kommer kärnvapen att kunna placeras i vårt land utan vår vetskap och kontroll. Den amerikanska soldat som begår brott mot exempelvis kvinnofrid, ska enligt DCA vara straffri inför svensk domstol.

Avtalet innebär även att USA:s militär ska kunna röra sig fritt i Sverige utan att lyda under svensk lag. Liknande avtal om transporter slöts under andra världskriget med det då krigförande landet Tyskland. Det har sagts att Sverige då inte hade något val — idag har vi det. Svenska folket måste få folkomrösta om DCA-avtalet innan riksdagen tar ställning.

Publicerat av

Anders Fagerlund

Pensionerad psykolog som skriver på äldre dagar. Boken Gunnar, psykologen publicerades 2020. Den fristående uppföljaren heter Allvarligt, Gunnar och kom ut 2023. Novellsamlingen Myren utgavs 2022. Alla böckerna har getts ut på förlaget Instant Book. I am a former psychologist who writes as a pensionist. My book Gunnar psykologen was published 2020. Followed up by Allvarligt, Gunnar in 2023. Short stories in book Myren 2022. Also written articles, and rewiews.