Varför inte noll, migrationsministern?

Foto av Julie Ricard på Unsplash

Det ser ut som om migrationsminister Maria Malmer Stenegard kan tänka sig att avskaffa sitt ämbete, eller döpa om det till avvisningsminister. Hon citeras i Dagens Nyheter idag: ”Vi är beredda att göra allt som krävs för att uppnå en minskad invandring.”

Enligt DN vill migrationsministern bland annat att mottagandet av kvotflyktingar ska minska från 5 000 till 900. Varför inte ta bort även dessa 900 från siffran över dem som kan passera nålsögat? Om målet är att få en minskad invandring, vore det då inte smart att bara stryka även dem? Att vägra ta emot 4100 eller 5000, vad är skillnaden?

Josef och den gravida Maria flydde och gömde sig i Betlehem från Kejsar Augustus påbud att döda alla nyfödda gossebarn. Det var för 2000 år sedan. Om det istället hade skett nu, i denna stundande juletid år 2022, är en sak säker – att få härbärge i något stall i Sverige hade de kunnat glömma.

Publicerat av

Anders Fagerlund

Pensionerad psykolog som skriver på äldre dagar. Boken Gunnar, psykologen publicerades 2020. Den fristående uppföljaren heter Allvarligt, Gunnar och kom ut 2023. Novellsamlingen Myren utgavs 2022. Alla böckerna har getts ut på förlaget Instant Book. I am a former psychologist who writes as a pensionist. My book Gunnar psykologen was published 2020. Followed up by Allvarligt, Gunnar in 2023. Short stories in book Myren 2022. Also written articles, and rewiews.