Vad säger du Victoria?

Foto av Jared SubiaUnsplash

Kung Carl Gustaf vidhåller att hans son Carl Philip borde bli kung. Han tycker att det var ett orättfärdigt beslut att ändra tronföljden, vilket ledde till att kronan kommer att ärvas av dottern Victoria. I dokumentären Sveriges sista kungar säger han att lagen inte kan ändras retroaktivt. ”Carl Philip föddes till kronprins.”

Kungens bristande feministiska värderingar för stå för honom. Och vem som skulle bli bäst regent är en annan fråga. Men vad säger prinsessan Victoria? Till skillnad från pappa verkar hon vara intellektuellt begåvad. Kanske till och med så bright att hon inser att det vore toppen att slippa bli drottning i Sverige. Rimligen borde hon föredra ett annat liv än att ständigt behöva fjanta omkring bland lismande och bockande rojalister. Jag har svårt att tänka mig att hon skulle trivas som skyltdocka för Sverige.

Jag unnar både Victoria och Carl Philip att slippa bli Sveriges regent. Och alla andra som ärver kronan. Låt oss välja den bäste istället

Publicerat av

Anders Fagerlund

Pensionerad psykolog som skriver på äldre dagar. Boken Gunnar, psykologen publicerades 2020. Den fristående uppföljaren heter Allvarligt, Gunnar och kom ut 2023. Novellsamlingen Myren utgavs 2022. Alla böckerna har getts ut på förlaget Instant Book. I am a former psychologist who writes as a pensionist. My book Gunnar psykologen was published 2020. Followed up by Allvarligt, Gunnar in 2023. Short stories in book Myren 2022. Also written articles, and rewiews.