Somliga går med trasiga skor

Cornelis Vreesvijk med gitarr

Somliga går med trasiga skor. Filmen om Cornelis. Stadsmissonen på Mariatorget i Stockholm. Premiär i går. En minnesvärd kväll inför entusiastisk publik.

Magnus Gertten ser filmen som en kommentar till det vi lever i idag. Som han sa: ”Ett skyll-dig själv-samhälle”. Cornelis Vreesvijk kände igen sig själv i människorna på samhällets botten, Gerttens film lyfter fram den ikoniske trubadurens empati med de svaga och trasiga. Bilden av Cornelis Vreesvijk är lysande men inte vacker, hans sämre sidor döljs inte. Tillsammans med musiken ger detta en gripande bild av människan Vreesvijk.

Kvällen innehöll också musik av Ljudgården från Göteborgs musikliv. Matilda Sjöström och Daniel ”Hurricane” Gilbert sjöng. Och Titiyo – oförglömligt – framförde filmens ledmotiv Somliga går med trasiga skor.

Att se den här dokumentärfilmen är ett måste. Och stanna kvar till eftertexterna, lyssna till Titiyos sång innan du går. Somliga går med trasiga skor.

Publicerat av

Anders Fagerlund

Pensionerad psykolog som skriver på äldre dagar. Boken Gunnar, psykologen publicerades 2020. Den fristående uppföljaren heter Allvarligt, Gunnar och kom ut 2023. Novellsamlingen Myren utgavs 2022. Alla böckerna har getts ut på förlaget Instant Book. I am a former psychologist who writes as a pensionist. My book Gunnar psykologen was published 2020. Followed up by Allvarligt, Gunnar in 2023. Short stories in book Myren 2022. Also written articles, and rewiews.