Böckerna om psykologen Gunnar

Den andra boken i serien heter Allvarligt, Gunnar – kom igen psykologen och utkom 2023:

Framsida av boken Allvarligt Gunnar
Omslagsbild: Margaretha Simm

Baksidestexten:

”En skildring av kvinnovåld som utövas av de som istället ska vara till skydd. Gunnar Larssons fiende Carl Crüller dyker upp i Innervik, men Gunnars sambo, polisen Eva Svensson, är den som får ta sig an uppgiften att få fast den samvetslöse psykiatern.

Gunnar arbetar samtidigt på BUP och hålls länge utanför det dramatiska skeendet. Hans dramatik handlar istället om ett inre tvivel på sin yrkesroll och sig själv.

Detta är den andra boken om psykologen Gunnar Larsson. En fristående fortsättning på Gunnar psykologen.

Anders Fagerlund har tidigare gett ut novellsamlingen Myren på Instant Book.”

Läs ett smakprov ur Allvarligt, Gunnar:

https://www.smakprov.se/smakprov/visa/9789188823595/partner/smakprov/

Se här Anders Fagerlund läsa ett kort stycke ur Allvarligt, Gunnar – kom igen psykologen. Gunnars sambo och livskamrat, polisen Eva Svensson, har kallats till rikspolischefen Torsten Eriksson.

Den första boken i serien om Gunnar Larsson heter Gunnar psykologen och utkom 2020:

Boken Gunnar, psykologen. Framsidan
The book Gunnar, psykologen. Front page.
Foto: Anders Fagerlund

”Anders Fagerlund har redan innan romanen varit en skrivande psykolog och den som bekantat sig med hans hemsida (andersfagerlund.se) känner igen den rappa stilen, kopplingen mellan psykologi och samhällsfrågor och engagemanget i frågor om ont och gott.”

Gunnar, psykologen, recenserad i Seniorpsykologen 4:2020.

Baksidestexten:

Gunnar, psykologen, trasslar till det. Med sin käresta, polisen Eva. Med psykvården vars metoder han ogillar. Med sin antagonist, psykiatern Crüller, han som använder
patienter för egna behov. Och så de instängda flickorna som Gunnar försöker hjälpa. Han vill så väl, men det går inte alltid som han tänkt sig.
Ett 60-talsdokument. En ung mans försök att förstå sig själv i relation till yrket, samhällsinstitutionerna och sina nära. Ett psykologiskt drama.

”Det är en lättläst bok med bra flyt och en väl utvecklad intrig.
Anders Fagerlund har en väldigt bra berättarröst och lockar in sin läsare relativt snabbt i berättelsen, både Gunnar, Eva och de andra karaktärerna är bra gestaltade och trovärdiga i sina yrkesroller och i sina relationer.
Gunnar psykologen handlar om en ung mans försök att förstå sig själv i relation till yrket, samhällsinstitutionerna och sina nära.
Det är en fin bok, välskriven, trivsam och tänkvärd. Den är stillsam men har ändå fart och spänning.” I min bokhylla – bokskribent på Instagram.

”Den tog slut för fort, ville fortsätta läsa. Undrade först vad det var för bok jag fick först, men jag blev riktigt överraskad, för den var hur bra som helst. Jag hoppas att det kommer en uppföljare! Så välskriven och miljöbeskrivningarna var så bra beskrivna att det var lätt att föreställa sig.”
5 av 5 📚📚📚📚📚 Agnethas boktips – bokskribent på Instagram.

”Boken gav mig många insikter och ledde till egna reflexioner över hur jag hittade en väg in i mitt yrke, speglar samtidigt osäkerhet och ungdom på ett fint sätt.” Omdöme av Berit på Bokus.

Se författaren läsa första sidan här.

Alla min böcker kan kan beställas bland annat på dessa ställen:

www.bokus.com

(Gunnar psykologen även som e-bok på Bokus.)

Adlibris

(Gunnar psykologen även som e-bok på Adlibris.)

Akademibokhandeln  (Sök på boktiteln.)

FAQ – vanliga frågor om Gunnar – böckerna och Myren.

Hem » Tillbaka till Anders Fagerlunds skrivande